Nya låtar ordentligt på gång

Så är det. Har när som helst två helt nya spår klara. Känns riktigt jävla bra kan jag säga. Båda låtarna går samma "anda" som "Seven Times". Mycket dubbel kagge för Peter att jobba igenom..... Det fixar han lätt. Satt hela Söndagen och fixade, fram och tillbaka. Spelade in gitarrer, lyssnade, slängde, gjorde om tills jag var nöjd. Har på senare tid haft svårt att hitta kraften att försöka skriva ny musik till bandet. Detta skyller jag fan på mitt jobb. Det är den enkla sanningen. Man går upp 04.30 på morgon, kommer hem runt 17 - 18. Trött och mentalt utblåst i skallen. Det är på helgerna tiden och framför inspirationen finns. Då gäller det att köra på. Tror jag har runt en sex sju låtar i datorn att försöka få till. Men, ibland har man varit lite dum som har försökt att jobba på dem alla samtidigt. Det funkar inte alls. Bättre att ta en i taget. Se till att få den rikigt bra, sedan så tar man nästa. Har alltid jobbat så tidigare Ska hålla mig fast vid det gamla hederliga sättet framöver.

Vad gäller platta nr två, så hoppas vi verkligen att den ska finnas för allmän beskådning så fort som bara möjligt. Det har tagit på tok för jävla lång tid nu. Kolla in min blogg i slutet i veckan så kanske jag har ett besked om när, var & hur.


Mörkt, tungt till 100 % på gång

Om någon veckan ska jag och Herr Stellmar börja med att skriva en ny jävligt tung låt. Har några riff klara till den och jag har en bra känsla att denna sång kan bli hur fläskig som helst. Typ vår nästa "Lazarus" kanske. Den kommer garanterat att bli den mest långsamma låten i Denied´s historia. MEN, den behöver inte bli tråkig för det. Tvärtom. Den ska väcka en känsla hos folk att "mörker och mystik" kan vara häftigt på sitt sätt. Det är lång väg kvar att vandra innan den kommer att se dagens ljus. Rob och jag brukar kunna få till nya grejor ganska fort då vi som oftast har samma uppfattning om hur musik ska låta / skrivas. Det ska bli kul som fan se vad vi kan få till. Men att det blir bra, yes, det kan jag sätta min metal heder på direkt!


Metal & Midsommar HelgPrecis kommit hem från replokalen. Varit nere med Dolls och lirat lite. Var kul som fan. Faktiskt så började start skottet till en ny låt. Har haft ett par nya ritt i skallen som jag började visa Peter. Sagt och gjort, en kvart senare så var de "grova" grunderna på plats. Tror denna låt kan bli jävligt bra. Rak hederlig Denied Heavy Metal. Ska försöka börja med att spela in den i min hemma studio någon dag och samtidigt fixa till riff m.m. Kan nog gå ganska så fort att få till den. Känns som jag "hör" hur den ska gå.

Så var det Midsommar helg igen. Jo, det känns så med allt livet. Det går så jävla fort allting. Ska snart börja packa väskan (+ gitarrerna så klart) och åka iväg över helgen. Så ingen ny blogg först tidigast på Söndag. Fram tills dess, stöd DENIED and Heavy Metal Is The Law!

Gammal Svensk Filmhistoria - ON THE LOOSE - 1985.

Så jävla häftigt. Hittade för en tid sedan den svenska "ungdoms filmen "On The Loose från 1985 på nätet. Minns så väl när vi kollade på den i plugget för en ca 20 års sedan. Man känner igen sig själv direkt. Halv långt garn i nacken, jeans jacka med tyg märken på m.m. Väsby grabbarna i Europe har för övrigt en stor roll i mästerverket. Kan säga att Herr Tempest gjorde nog rätt val som satsade på musiken och inte på filmens underbara värld......haha! Nää, ska fan inte såga. Hur gammal kan han och de andra i bandet ha varit? Typ kanske 18, 19 eller runt 20 år. Kolla in länkarna nedan. Börja med den som är högst upp så att säga. Rullen är uppdelad i tre olika delar (den var inte längre än runt 32 min). Så, har ni missat den tidigare så har ni nu världens chans att för en liten stund förflytta er tillbaka till det gyllene 80-talet.

http://hk.youtube.com/watch?v=wYQ4faiN9So&feature=related

http://hk.youtube.com/watch?v=WyYkhRrGqjA&feature=related
http://hk.youtube.com/watch?v=xS6FGmWZrNM&feature=related


INSTÄLLT PÅ HARRY B JAMES - TORSDAG 19 JUNI

Precis som rubriken säger, Harry B James giget är uppskjutet tills ett senare tillfälle. Så fort vi får det så kommer det att läggas upp på hemsidan. Okej, aldrig kul med att få en speldatum ändrat men det är skitsamma. Ingen menning att lägga kraft på något som man ändå inte kan påverka. När så väl giget kommer lovar jag att vi är hungrigare än någonsin och kommer att leverera en Denied show av bästa Heavy Metal märke. Samtidigt som jag skriver detta så spelar Sverige sin EM match mot Spanien på tv´n. Måste säga att jag inte bryr mig så där jävla jätte mycket om den. Visst, det är kul om det går bra för grabbarna men skulle det inte så vara fallet så rör det inte mig ett dugg i ryggen. För mig är inte fotboll eller någon annan sport för den delen på liv och död. Finns saker som är bra mycket viktigare här i livet.


Festival, nya plattor och bara soft.Lång helg, Rob & Jari har dragit ner till Sweden Rock Festival, Mike & Dolls är hemma med familjerna och jag själv bara softar. Inte fel att bara ta det lite lugnt och ha det bra. Att åka på festivaler ger mig faktiskt inte ett skit längre. Spelar ingen roll vilka band som lirar. Tycker det är tungt som fan att bo tält och toalett besöken ska vi inte ens prata om. Även själva musik blir nästan "för mycket". Att se typ tio band lira samma dag blir på tok för mycket. Det slutar med att man får fritt ont i ryggen och bara skiter i allt. Nää, andra få åka, för mig räcker det att läsa om det i metal pressen efteråt. Samtidigt som jag sitter och skriver detta så lyssnar jag på nya live plattan med Paradise Lost. Hade nästan glömt bort hur många bra starkar låtar de grabbarna har gjort. Det är något speciellt med att lyssna på deras musik. Mörk och mystiskt men samtidigt vacker. En annan ny skiva som verkar vara riktig bra är Gemini Five´s "Sex Drugs Anarchy". Har snackar vi om "party rock". Blandning av Crashdiet & Hardcore Superstar. Enkla starka sånger med bra melodier + att snubben som sjunger har en jäkligt skön röst. Klart värt att kolla upp för den som gillar lite "gladare" hårdrock. Annars inga nya stora nyheher i Denied lägret att berätta om för tillfället. Nya plattan ska skickat till två st olika bolag i veckan. Får se om det kan ge något. Glöm inte bort att dyka upp på vår nästa spelning som går av stapeln Torsdag 19 Juni på Harry B James i Stockholm.

RSS 2.0