Nytt gig klart - Lördagen 16 Januari - GARAGE/Märsta.

Idag så har det blivit klart med ett gig som nästan ligger på hemma plan. Lördagen 16 Januari drar vi till rock stället GARAGE i Märsta. Det blir andra gången vi lirar där. Ett bra ställe att lira på. Lagom stort, soft miljö o sådär. Perfekt för oss med ett litet gig igen så här efter jul o nyårs helgerna. Entré kommer att vara 50 kr, det är en Lördag kväll, bara att ta sig dit för att höra bra jävla Heavy Metal. Så samla ihop polare, kom ut o rocka med grabbarna!Maskinen vilar aldrig.

Jultider, läge att ta det lugnt... skulle inte tro det. Maskinen får aldrig vila. Jag har säkert gjort runt 20 timmar på Myspace i helgen. Detta har givit oss ca 900 st nya vänner + nya fans. Har fått mail från hela världen som tycker vi är jävligt bra. Hur coolt som helst + ett kvitto på att man får aldrig ta igen sig, tvärtom, jobba hårdare hårdare o hårdare. Spelar ingen roll vilket datum det står i kalendern. Säger som jag alltid har sagt, inget händer av sig själv. Man måste se till så att det händer. Repat har dock kommit lite på sniskan senaste tiden. Det har med att göra att Herr Dolls har varit in på sjukhus för att fixa till ett knä som strulat. Men om jag förstår det hela rätt så är hälsan bra mycket bättre för vår galne trumslagare och vi kan börja rocka på igen. Har fått ett mail om en gig förfrågan Lördagen 16 Jan på ett rockställe precis utanför kommun gränsen. Det är ännu inte helt klart, men det mesta lutar åt att det blir en spelning. Perfekt med en lite "mindre" för att komma in i spåren igen och kanske framför allt att Chris får ett till gig innan för västen. Kanske kanske kan det bli en spelning även den 22 Jan, samma här som för den 15:e spelningen, inte spikat. Det skulle dock vara kanon med rock´n´roll två helger i rad. En annan grej vi kommer att börja lägga kraft på nu är att skriva klart de nya låtarna vi har på gång. Vi behöver inom en snar framtid presentera lite nya grejor för världens hårdrockare. Jag kan garantera att de nya sångerna som är på gång sparkar rumpa ordentligt. Låtarna har ruskigt bra driv i sig, Johan sjunger som en rock gud osv. Som alltid kommer det att låta som DENIED.

Alla vet vad som gäller: STÖD DENIED FRÅN HELLANDS VÄSBY!
Ny recension av "Chapter III" på www.metal-rules.com

För ett par veckor sedan så gjorde www.metal-rules.com (denna sidan räknas som en av de större och bästa i metal web världen) en recension av vår senaste demo cd "Chapter III".

Denied, these melodic and groovy sounding metallers from
Stockholm,Sweden, have come back with new tricks and threats. The band has always suffered, more or less, from some line-up changes over the years, but every setback has its meaningful
purpose, I guess.

CHAPTER III, as the title for this ´old-new´ 3-track offering from Denied goes, the purpose of this recording is obviously to introduce the band´s new vocalist and frontman to the world; Johan Fahlberg, who also takes care of vocal duties in the German heavy metal band called Jaded Heart.

By the word combination ´old-new´ I meant that Denied have re-recorded 3 of their old songs ripped out from their previous 2 albums for this promotional release, just to introduce basically how Johan fits into the band´s leather boots vocally.

Well, it's no surprising news to most of us, but Johan´s got a very good and powerful voice, much like their previous singer Jari did have a great voice as well. In that sense Denied has made a right decision to hire this guy for the new vocalist of the band – and these 3 old Denied songs have also got some brand-new charm to them, too – sounding positively more updated and kinda refreshed versions as well.

Straightforward, melodic, groovy and heavily riff-based modern heavy metal is still the name of the game for this Stockholm-based metal act Denied – and ´hidden potentiality´ are the band´s two new middle names from now on.

Nothing else to be reported from Denied´s direction this time. Labels attention: Catch them!

Rating: 3,5 out of 5

//Luxi Lahtinen


Metal Sunday.

Denna helg snart slut. Känns som om jag har fått ganska så mycket bra gjort. Har lirat en hel del gitarr här hemma. Håller på med flera nya Denied låtar som jag gillar ordentligt. Blir "Heavy shit"! En hel del mörker och mystik i grejorna. Men det kommer absolut att låta som Denied. En naturlig fortsättning på "New Army" soundet. Med lite lite tur kanske vi kan ha några klara i början av nästa år. Funderar lite på att lägga upp lite film klipp från min "hemma studio" så att de som gillar vår grej kan få höra lite vad som är på gång. Kan vara en cool pryl. Får se hur det blir med det. En liten nyhet som dock inte är klar så kanske vi ska vara förband till Göteborgs gänget M.A.N. den 22 Jan på The Cave i Sumpan. Det hänger lite på grejor som vi själva inte kan påverka. Bara att hålla tummarna. Blir det inte av så dör vi inte för det. Hörde precis att våra polare i Rough Diamond har gjort klart med sin nya cd singel. Finns att handla hos Danne på Skivdraken. Åk ner o köp den, stöd hårdrocken i Vilda Väsby.
För övrigt så söker jag någon som skulle vilja hjälpa till med Denied´s myspace sida. Den som är sugen på att åka med i tåget, skicka då mig ett litet mail på: deniedworld@hotmail.com.

METAL FOREVER!


 


Rapport från Dino´s Bar & Grill.

Sedan en tid tillbaka så hade vi blivit inbokade att spela på den kända rock klubben Dino´s Bar & Grill som ligger mitt i Mariehamn/Åland. Två kvällar stod på menyn. DBG är trevligt ställe. Bra lokal, helt okej scen. Man ska veta att en hel del av Sveriges rock elit har lirat här. Så klart finns det en anledning till det. Hur som helst, båtresa på morgon kvisten från Kapellskär med Viking Line, checka in på Hotellet, direkt till DBG för att kasta in grejorna + göra lite sound check. Inget större strul. Lite käk efter det, tillbaka till plasten där sov platserna var bokade för att softa ner lite och vänta in kvällen (nu är vi på Fredagen). Är det något som är "jobbigt" med att lira gigs så är väntan tills man får kliva upp på scen. Kan ibland kännas som en evighet. Tro mig, det är ingen höjdare. Men timmarna gick, klockan närmades 24.00, dags att kliva upp. Lite tunt med folk i lokalen ska sägas, men det hade vi o andra sidan räknat med. Men det spelade absolut ingen roll för oss. Vi var där för att ge metal skallarna på Åland en dos Heavy Metal av bästa sort. Det fick de också. Har skrivit om det många gånger tidigare här i min blogg om att vi är ett bra jävla live band och det är vi fan också! Tror att vi lirade runt en 50 min, helt lagom längd. Vad som var super guld var att hotellet låg ruskigt nära DBG. Vi pratar max en 300 - 400 meter. Lite softande efter spelning på stället, sedan en liten promenad för lite god natts sömn. Spelning ett av två klar.
Jag och Chris delade rum (vem vill dela rum med en samling "gubbar"... haha!). Mobilen på väckning 09.00. Ingen av oss ville missa en god frukost som serverades mellan 08 - 10. Jag o Chris på plats, de äldre såg vi inte röken av. Fram till precis innan att köket slog igen dörrarna. Då ramlade grabbarna in! Vad säger man, fint folk kommer sent, eller... Ny dag framför en, ny lååång väntan igen! En hel satans dag innan det var dags att få kliva upp på scen. Som "tur" var hade man tagit med sig några nya hårdrockstidningar att läsa igenom. Klockan började närma sig 23.00, tillbaka till DBG. Direkt när man klev in så kända man att denna kväll skulle bli bra mycket "bättre" än Fredagen. Bra med folk, god stämning i huset. Nu jävlar ska det rockas! Vi lirade samma setlist som kvällen innan. Publiken nöjd, vi i bandet glada och nöjda. Kan lova att vi krossade på bra. Fick nog en hel del nya fans denna kväll. En lång dag var nu slut. Mot hotellet, sova, käka frukost, båten hem och sa va denna resa slut för denna gång.

Setlista båda kvällarna:
1. Lesser Son
2. Slave Not Man
3. The Black Room
4. Rise
5. Lazarus
6. Three Degrees Of Evil
7. "Nya låten"
8. Crossdraft
9. Seven Times Your Sin


Smått & Gott.

Då var man tillbaka i Svedala igen efter sväng över till Åland. Tänkte inte skriva så mycket om helgen denna gång utan det kommer en rapport om det senare i veckan.

Notiser om vad som händer m.m.m.m.m.

*Dolls ska fixa till ett värkande knä imorgon. Blir ur spel ett par veckor.

*Johan har lagt en "slask" sång på nya låten som är på gång.

*Min "nya" förstärkare av märket Mesa Boggie krossar alla sina mottävlande med 1000 häst längder.

*Gillar ny Alice In Chains plattan. Har aldrig varit något jätte fan av dem, men många låtar på nya är riktigt bra.

*Chris börjar bli varm i kläderna. Kommer att lira grymma gitarr solon på kommande inspelningar.

*En ny favorit låt hördes på Dinos Bar & Grill i ihelgen. OZ - Turn The Cross Upside Down. Sök på Youtube.

*DIF Hockey går som tåget! Kan gå långt i år med lite medvind.

*En vacker dag kommer någon få smaka på 71 kg ilska...

*Känns som Herr Falhberg känner hela rockbranchen. Där ligger man lite efter...

*Tok hungrig!

STÖD ALLTID DENIED FRÅN HELLANDS VÄSBY.

Sveriges nya Skidrow - SIXSIN! Kolla in grabbarna på Myspace.


We rock!!!

Det säger jag utan av att skämmas en sekund! Två helger i rad har vi levererat två stenhårda spelningar utan pardon. Ingen kan säga att Denied är ett tråkigt eller dåligt live band. Vi är fan ett grymt live band! Alla ger 1000 %, svetten bara spruttar ut ur örona. Attityd är allt och lite till. Robban kunde knappt gå på två dagar efter Runby giget för att nacken och ryggen blev helt fucked up av allt headbangande! Som jag sa, attityd är allt....

Nu på Fredag så tar vi båten över till Åland för att rocka två kvällar på det kända rockstället Dino´s Bar & Grill som ligger i Mariehamn. Inget förband till oss denna gång, vi kör själva. Ska bli kul att få testa ett nytt spelställe. Vem vet, två gigs på dagar kanske även för mycket för Väsby´s hårdaste grabbar.... Den som lever få se!

P.S. Bilder från giget i Lördags på The Cave kommer upp ev ikväll på vår myspace sida.

Stora plus till min kusin Angelica som stressar som galning för att hinna till våra gigs. Det är fan respekt! Kramar till dig från mig.


RSS 2.0