Klassika Bilder - Del 1. Pete Dolls på Rockklassiker 106,7.

Pete Dolls in action Fredagen 9 Dec 2005 på radio kanal Rockklassiker 106,7. Denna dag var bland det bästa i Denied´s historia. Först lirade vi på morgonkvisten två låtar i direkt sänding på radion för att sedan på kvällen göra en grym spelning på hemmaplan inför 500 pers.


Att kunna sig själv i spegeln

Det finns en del saker jag tänker på när det gäller musik. Varför håller man på med det? För att bli känd? Tjena pengar? Eller vad? För mig är det så här = Kärlek & passion. Det är de som är driv kraften bakom allt. Och! Att kunna vara stolt över det man gör. Kunna hissa upp DENIED flaggan och säga "Här är vi, detta är våran grej!" och vi tar inga fångar! Spelar vår musik, har våran stil. Skiter fullständigt om någon gillar det eller inte. Sedan så finns det många andra som "går" den andra vägen. Man startar cover band, låter någon annan skriva musiken. Det har jag aldrig förstått och kommer aldrig att göra. Men framför allt, kommer aldrig att ge min respekt till sådana s.k band. De är inga band. Band är de som kör sin grej, skriver sina egna låtar. Finns inget värre än att höra folk som säger "Åhh, det är ett jätte bra band som spelar på Lördag, de lirar, ska vi säga Iron Maiden låtar, på Pub Anchor". Va då, va fan är bra med dem?! De har ju för fan "snott" någon annans konstverk och ev gjort sig kända på det! Håller fan nästan en pundar jävel högre en cover råttorna. Kan säga att det är jävligt många ORGINAL band som inte får chansen att visa upp sina grejor för en ny publik därför bl.a. krogägarna vill ha cover band därför att det drar folk / pengar. Hur fan ska vi då få fram ett nytt Iron Maiden, Judas Prist m.m. om ingen får chansen? Ska vi höra Maiden´s 666 The Number Of The Beast tills vi dör? Blir jävligt trött och sne bara jag tänker på det. Sparka ut tjuvarn (cover råttor) från rockscenerna, ge nya hungriga band möjlighet att få fram nya klassiska verk till världen. I  Denied har vi sagt så här: Vi lirar inga COVERS oavsett vad. Det är de jag kallar att kunna se sig själv i spegeln.


Aktiviteter hos grabbarna.

Igår Onsdag var en jävligt rolig dag. Jag, Dolls & Rob var nere i lokalen och lirade lite. Men framför allt, vi började att jobba lite med låtarna "Lesser Son", "The Black Room" och en ny grej som vi kan kalla "Bloodline". Både Lesser & Black har vi kört massor av gånger och även spelat in på cd, men vi känner att de går att göra "lite lite" bättre. Alltså, det är inga stora drastiska förändringar vi pratar. Små detaljer som gör att de växer ett par steg. Känns coolt som fan. Den vi "kallar" för Bloodline kommer att bli häftigt. Den har varit klar ganska så länge, har faktiskt kört den live en gång på stället Rockbaren för något år sedan. Håller på och går igenom den för att få till den så bra som det bara går. Hård snabb metal låt med ett bra sväng. Hör i min skalle hur man gå görs en stor grym refräng på den. Johans röst..... kommer bli häftigt!

Metal is the LAXX!

Äntligen känns det som om det går våran väg....

Senaste tiden har varit mycket bra för bandet. Det känns faktiskt som om att något riktigt bra är på gång att hända. Det var tag sedan jag kände en sådan här stor lust att jobba hårt för att vi ska lyckas i rocksvängen. Vill passa på att hylla vår webmaster Petra Oskarsson som håller i vår "stora" hemsida + hjälper oss med allt mellan himmel jord. Du är bäst! Förmodligen så kan vi snart räkna in en till person i Denied familjen nämligen Janne Karvonen. Planen är att Janne ev ska bli bandets "Myspace" kung. Det innebär i korta drag att "bomba" ut bandets musik & namn i den stora Myspace världen. Det är otroligt viktigt att marknadsföra sig på alla tänkbara sätt som finns till förfogande. För syns (eller hörs) du inte, ja det finns man inte. Inte svårare än så.

Men det kanske bästa av allt är att vi kanske har en "business partner" på gång. Säger som "vanligt" inte mer än så innan något är bekräftat eller klart. Återkommer om det senare.

Vi har börjat att planera för fullt med att spela in 2 - 5 låtar med Johan Fahlberg på sång. Denna gång så ska det bli en produktion som kommer att krossa det gamla med 1000 häst längder! Jag, Dolls & Rob har en klar bild i våra huvuden hur vi vill att soundet ska låta. Tror faktiskt vi kan nå dit utan att behöva lägga ut stora stora pengar. Visst, låten måste självklart i sig vara bra men ljudbilden är fan minst lika viktig.

FORZA DIF & DENIED!
Sweden Rock Magazaine Nr 58/Februari.

I senaste numret av Sveriges & Skandinaviens största rock blaska, Sweden Rock Magazine så finns det att läsa en recension av vår senaste platta "The New Army For The Old Revoltion". Recensionen är skriven av Janne Stark, känd hårdrocksskribent sedan många år tillbaka i detta avlånga land. Som "vanligt" så är ju smaken lite som baken. En del grejor som står i bedömningen av plattan kan jag hålla med om, andra inte. Men det är ju så det är. Alla kan inte tycka 100 % lika om saker & ting. Men som helhet är jag nöjd med den.

För att citera: "Förutsättningarna finns att DENIED kan bli riktigt bra"

Med nästa CD ska vi ha höja oss ett till steg. Då ska Herr Stark inte bara få säga att "förutsättningarna"" finns där utan att DENIED är där!

Metal is the law!


En av världens bästa sånger - Because The Night

Sången Because The Night skrevs 1978 av Bruce Springsteen & Patti Smith. I mina öron en helt fantastisk låt. Lätt en av mina favoriter genom alla tider. Tycker den är helt gudomligt bra. Vacker & melodiös. Kolla in länken nedan för att höra en "gammal" 80-tals Hårdrocks hjälte vid namn Ron Keel göra super version av låten från år 2004. Tycker man inte detta är bra så är man så jävla bränd som man bara möjligt kan bli!

http://se.youtube.com/watch?v=LxraamFXxRk&feature=related


RSS 2.0