Destination....... framåt!

Mer än någonsin känns det som om att framtiden är jäkligt ljus för oss. För varje vecka som går så har vi nya grejor på gång, nya kanaler som föds, inspelning av låtar med Johan på sång m.m. Jag tror absolut att vi har något stort där ute som väntar på oss. Igår Måndag satt jag och Henrik "Westan" Westerlund i studion och jobbade med trumljudet för kommande demo skivan. Det kommer att bli grymt satans bra! Helt bombsäker på det.

Sist men inte minst, ett litet "tv" tips: Kolla in dansprogramet som går söndag kvällar på MTV. Helt galet vilka duktiga jäklar som deltar.

H M Forever!


One Hell Of A Night!

Dagen efter. Ont i nacken, trött, men jävligt glad. Det kom över 300 pers för att se och festa med oss + H.E.A.T. grabbarna. Det är fan häftigt. Inget strul, folk var där för att ha en trevlig kväll vilket jag tror de flesta fick också. Vill ge ett stort tack till grabbarna Milan & Tommy + personal på Runby bar & Kök, min galna vän Wadde, H.E.A.T + crew och framför allt till alla ni som kom och gjorde den 28 Mars 2009 till ONE HELL OF A NIGHT!

Ni som tog kort, ev filmade, skicka gärna material till mig på: deniedworld@hotmail.com

Maskinen är hungrig....... Jävligt hungrig!!!

Äntligen är den 28:e Mars här. Känns som om det har varit en lång väntan sedan det blev klart att vi ska lira med H.E.A.T. Kan lova att vi har passat på och vässat formen riktigt RIKTIGT ordentligt! Sista repet vi gjorde i Torsdags kanske var bland det bästa vi någonsin har gjort. När maskinen är hungrig, ja då jävlar är den det på allvar. Det blir för övrigt det första "riktiga" giget med vår nya sångare Johan Fahlberg. Vi ska "testa" honom hårt både innan, under & efter giget för att se om han klarar av hettan med att lira/hänga med Denied grabbarna.....

Efter denna kvälls äventyr så kommer vi att lägga all kraft på inspelning. Vi vet ännu inte  hur många låtar det blir. Men med största sannolikhet så blir det inte en hel "full längdare". Vad jag kan säga hittills om det som är gjort i studion är det att trummorna låter otroligt bra. Bara soundet av dem kommer få folk att tappa byxorna! Det svåra blir nog att få till ett  lika grymt gitarr ljud. Men skam den som ger sig. Vi kommer inte nöja oss med något annat än det bästa. Sedan så får det ta den tiden som behövs.

Ett litet tips inför kvällen, lyssna o kolla in Bempas solo spel. Tror aldrig jag har hört honom spela så här bra tidigare. Då kan ni säkert förstå att det kommer hända saker......

STÖD DENIED - HEAVY METAL RULES!

Samtliga förköpsbiljetter till den 28:e Mars är nu slut.

Pratade med Danne på Skivdraken igår, samtliga 300 st förköpsbiljetter till giget med H.E.A.T. är nu slutsålda. Men för er som ev tänkt att gå men inte har biljett så finns det fortfarande lite hopp. Tommy & Milan på Runbybaren har gjort om lite i lokalen vilket gör att de kanske kan trycka in lite extra folk. Så mitt tips är att chansa lite och åka upp den 28:e på kvällen ändå.

Fredagar kvällar brukar ge mig inspiration att plocka ner någon av gitarrerna från väggen och riffa lite. Igår kväll var inget undantag. Slog på min studio dator och började lira in det som kom ut ur "händerna" och ut kom en "ny" Crossdraft (låt från vår senaste CD) likande varelse. Ett frö var sått. Jäkligt kul. Denna låt kommer att bli tung och mystisk. Hade svårt att sova inatt då jag inte kunde få den ur skallen (låter kanske inte helt 100:a.....). Ska köra vidare med den under dagen. Kanske ev lägger upp ett litet smakprov på YouTube så att man kan få vara med lite under processens gång när en ny låt växer fram. Får se om jag bara orkar det.....

Vi har återigen gått in i Herr Westerlunds studio för att lira in tre låtar. En så länge har det gått smärtfritt men strul brukar alltid komma förr eller senare med något.... Har en stor positiv att detta kan bli det bästa vi har gjort vad gäller produktionen. Trummorna låter frukansvärt ultra bra. Ett ruskigt smäll i dem. Precis som man "alltid" vill ha det. Så fort allt är inspelat och klart kommer vi att lägga upp dem på våra två hemsidor. Förvänta er det bästa ni någonsin har hört från Denied!

Till sist, dagens skivtips: Senaste plattan med Testament - The Formation Of Damnation. This rocks!!!

Var det bättre förr?

Skrevs det fler bra hårdrockslåtar på 80/90 talet än år 2000 och fram tills dagens datum? Klassik fråga som vi metal snubbar (även tjejer kanske...?) ofta diskuterar i mellan. Svaret på det? Läs vidare. När en annan växte upp med hårdrocken i början av 80 talet så fanns t.ex. inte internet. På den tiden köpte man LP skivan, gav den oftast verkligen chansen att växa innan man skickade in den i samlingen. Provar jag ett nytt band idag och det inte är bra efter typ 10 sekunder så ges kalla handen direkt. Kanske är det så att man har blivit "bordskämd" att kunna "välja och vraka" på ett annat sätt? Lite lurigt det där. Sitter just nu och gör en ny blandskiva till jobbet och går igenom "skiv skatten" i datorn och det det VERKLIGEN slår mig hur mycket tidslösa ultra gryma låtar det faktiskt skrev på 80/90 talet. T.ex. sången NICE DREAMS med POWERMAD fick mig fan nästan börja gråta av hur jävla bra den är. Hur ofta får man sådana känslor av musik som skrivs idag? Tyvärr alldeles för sällan iallafall. Visst, det har gjorts massor av 10 poängs låtar även under 2000 talet men de är inte lika många som på under åren 80/90.
Så svaret på frågan: Var det bättre förr......................... Svar: JA.


Rösten från Heavy Metal Helvetet - Tim "Ripper" Owens

Kommer hem från jobbet, sätter mig och surfar runt lite på nätet, bland annat på YouTube.com. Får känsla av att jag måste kolla in om det finns några nya video klipp med av mina absoluta favorit sångare igenom alla tider, nämligen Tim "Ripper" Owens (ex Winters Bane, Judas Priest, Iced Earth). Herre jävlar vilken röst denna snubbe har. Den ultimata Heavy Metal rösten. Fick jag önska vilken sångare i hela världen som helst till DENIED skulle jag välja honom dorekt (inget ont om Johan F). Denna röst spränger berg i småbitar. Helt galet vilken kraft det sitter i stämbanden. Men man ska inte glömma bort att Tim även har en väldigt bra känsla i rösten. Han kom från "ingenstans", hamnade med grabbarna i Judas Priest när Herr Halford inte längre ville vara med och leka. På den tiden var det ingen förlust för prästerna utan tvärtom. De fick en ny "Halford" fast i upp pimpad version x 100. Ett par plattor blev det med gubbarna från England innan nästa station fick bli på andra sidan Atlanten. Nämligen i Iced Earth. Ni som inte vet vilka Iced Earth är ska få lära er det här och nu: US Metal av finaste sort. Stenhård metal, riff som krossar, mörker, mystik & melodiöst samtidigt och nu med Ripper på sång. Kunde det bli bättre? Inte. När jag hörde första smak provet från IC med Tim på sång så började fan nästa gråta! Det var så in i helvetet vansinnigt jävla bra. Den ultimata metal rösten till den perfekta metalen. Tyvärr så händer återigen den som hände i JP. Iced Earth får för sig att den gamla sångaren ska tillbaka, Tim får foten. Undra hur fan han kände sig. Han kommer in och fullständigt mosar sina föregångare och får ändå gå. Anledningen heter girighet.... Tycker faktiskt att det är mer JP & IC förlust än Tims. Men komiskt, ja det kan man lugnt säga. Okej, en sångare av världsklass behöver knappast gå utan jobb speciellt länge utan att erbjudande dyker upp. T.ex hos en halv okänd gitarrist vid namnet Yngwie Malmsteen....

Men vad som kanske glädjer mig mest för denna super sångare, och som även verkar vara en väldigt trevlig lirare,är att han nu också har sitt eget band vid namn Beyond Fear. Där är det ingen som slänger rösten från helvetet bara för att dra in några extra dollars. Kolla in länkarna för att ta del av när Metal absolut är som bäst och med en sångröst som många skulle dö för.

Tim Ripper Owens rules!

http://www.youtube.com/watch?v=jmUHYdW5kug&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=8hJGuSb_Oqk

Lördag i replokalen + Dolls fyller år.

Väsby´s galnaste trumslagare fyller år denna härliga Lördag. Hur mycket säger jag inte, men vi kan säga 32 unga friska.... Grattis Herr Dolls från grabbarna till dig.

Riktigt skönt att kliva ner i replokalen på en Lördag. Man har fått sova ut ordentligt. Inget stress, batterierna fulla med ny energi. Tänk om livet kunde vara så varje dag.... Vi får se till att bli rockstjärnor på heltid och åka runt över hela världen. Det skulle smaka. Nästa gig med grabbarna i H.E.A.T. närmar sig sakta med säkert. Ska bli jävligt roligt. Alla i bandet ser fram imot den spelning. Min vän & bandets gamla vapendragare Benny "Bempa" Persson kommer att lira solo yxan den 28:e. Alltid lika trevligt att höra denna unge mans fantastiska gitarr spel. Valet av låtarna vi kommer att bränna av börjar ta form. Kan lova att setlistan kommer rocka riktigt rikigt hårt. Ni som inte har inhandlat biljett, säger bara, gör det. De börjar ta slut och de KOMMER att ta slut. Vänta inte, spring direkt till "Danne" på skivdraken och fixa en plåt.

Framtiden känns faktiskt bättre än på väldigt länge. Inspelning på gång av tre eller fyra låtar med Johan Fahlberg på sång. Ska bli otroligt intressant att få höra J.F.´s röst på våra låtar. Denna rockers har en grym röst. Så fort inspelning en klar kommer vi att lägga upp materialet här på hemsidan + www.myspace.com/deniedworld

Let The MAYHEM Begin!Vänta inte en sekund! Fixa förköpsbiljett!

Som sagt, Lördagen 28 Mars så smäller det hårt på Runbybaren. Det kommer att bli fullsatt. Vänta in med att skaffa biljett. 300 st finns, 150 st redan sålda. Finns att köpa på Skivdraken eller på Runbybaren.

Denna kväll kommer att bli den första med vår nya sångare Johan Fahlberg. Vad ni än gör, missa inte detta!

DENIED RULES!!!


DENIED + H.E.A.T på hemmaplan - Lördag 28 Mars 2009.

Ny spelning precis klar. Lördagen 28 Mars kommer vi att lira tillsammans med grabbarna i H.E.A.T på Runby Bar & Kök. Hemma spelning för båda gängen betyder en sak = MYCKET FOLK!

Förköpsbiljetter säljs på Skivdraken vid Väsby Centrum + Runby Bar & Kök.
Ett tips, köp biljett i tid! Det kommer att bli fullt!

SUPPORT DENIED!

Testament, Megadeth & Judas Priest - Globen - Lördag 28 Feb 2009.

Igår var det metal för hela slanten på Globen i Stockholm. Jag och brorsan hade haft biljetter sedan lång tid tillbaka och nu var kvällen här när helvetet änligen skulle braka lös. Det är inte ofta längre jag hänger på konserter, vet inte varför riktigt. Känner inte det där "suget" längre. Kanske har att göra med att man lirar musik själv nu för tiden. Kanske någon form av mättnad. Men en spelning på en arena som Globen känns lite extra intressant. Mycket folk, finns plats för en fet scen och framför allt, tre jävligt bra band som denna kväll. Testament, Megadeth & Judas Priest har jag följt över 20 år. Så här kommer mina tankar / recension om hur grabbarna skötte sig.

1. Testament.
Prick kl 18.55 stod grabbarna på scen. Öppnade med låten Over The Wall från första plattan The Legacy. Inte kanske den optimala öppnings spåret i mina öron men funkar ganska så bra ändå. Ljudet helt ok. I början kanske lite låg solo gitarr på Herr Skolnick men blev snabbt bättre. Sångaren Chuk Billy sjunger lika bra & coolt som om det fortfarande var år 1988! Snubben är förmodligen världs bäst på att lira luftgitarr på sitt sångstativ! Stenhårt! Låtmaterialet som vanligt blandat med gammalt & nytt. Till och med kanske låten Eye To Eye från nya skivan var den som gick hem bäst bland rockpubliken i Globen denna afton. Testament fick ca 40 minuter på sig att visa att de är klart ett av världen bästa Heavy / Trash Metal band. Hoppas ni kommer tillbaka snart igen och får sätta upp en egen 2 timmars show.

2. Megadeth
60 minuter till förfogade till Dave Mustaine & gänget. Andra gången jag ser Megadeth live. Bra pondus bland grabbarna som backar upp i dagens sättning. Chris Broderick lätt en världsgitarrist vad gäller solo liret. Ruskig jävel på att flyga fram över halsen. Tyvärr mindre bra trumljud. Virvel & baskagge på tok för låga. Hela pulsen i musiken upp i rök. Blev lite bättre i mitten av setet dock. Låtmaterialet då? Jo, precis som övriga kollegor denna kväll så är låt skatten efter 20 års lirande jävligt stor och bra, framför allt, oändligt stor att välja mellan. Men som "alltid", när spåret Peace Sells But Who´s buying drar igång så kokar det extra i blodet. En super bra låt. Trodde nog att grabbarna skulle ha den som avslutnings låt men icke sa nicke. Istället blev det en annan "best of" låt som fick sätta punkt för giget, nämligen Holy Wars från Rust In Peace skivan. För att lite kort sammafatta Megadeth denna afton: Klart bra, lite dåligt ljud, Dave Mustaine är kapten på skutan som alltid.

3. Judan Priest
Kvällens huvudakt. På scen exakt kl 21.30. Helt plötsligt var ljudet kanon och framför allt ett gäng gånger högre en det som Testament & Megadeth fick ta del av. Slumpen......? Tveksamt va. Faktiskt lite pinsamt av de som bestämmer över den delen. Samtliga band borde fan ha bästa tänkbara sound på scen. Men, vi lever i en rutten värld så vem är förvånad? Okej, först ett intro i ett par minuter som kanske inte var så där jätte jätte bra för att sedan öppna dagens sista framträdande med en låt från nya plattan. En helt okej grej, men, nja, jodå, vi kör på den. Sedan så rullade låtarna på. Nya som gamla. Ganska så coolt så lirades det prylar som Judas P säkert inte har kört alls för många gånger de senaste 15 åren. Extra pluspoäng för det. Scott Travis på trummor. Säger bara så. Ni som inte vet vem denna man är ska få lära det sig här och nu. Sådan jävla grym snubbe. Lirar som tåget. Spårar aldrig ur. Perfekt tempo hela tiden och sådan jävla attityd i spelet. Man tror ibland att han försöker döda trummorna! Tar i som en galning på varje jävla slag! Ultra hårt. Men, coolast av allt, tror ni han showár eller? Typ. Lätt mellan 20 - 30 gånger denna spelningen slängs ena trumpinnen upp en 3 - 4 meter rakt upp i luften för att sedan landa i handen och perfekt in i takten igen. Försök göra det den som kan! Två låtar tänkte jag ge lite extra plus för, nämligen Angel & Painkiller (även resten av setlistan var jävligt bra). Vi börjar med Angel. En otroligt vacker vacker sak från näst senaste skivan Angel Of Retribution. Här visar Rob Halford vilken otroligt bra sångare han är. Helt fantastikt bra. Känslan helt sagolik. Hela globen blev stelfrusen av hur bra och vackert denna sång framfördes. Ett ord: Världklass. Okej, nu ska vi prata om en av tidernas hårdaste låtar. Nämligen the one and only: PAINKILLER!!! Okej, det ska sägas att Halford inte orkar sjunga den som på skiva (tror den släpptes 1991). Men satan i gatan! Denna låt krossar allt & alla. Kanske kan Fast As A Shark med Accept tävla om alla tiders hårdaste metal dänga. Så vansinigt elak och bra att man tappar byxorna varje gång man hör den. Tiden går fort när man har roligt. En timme och 30 min senare så var det över. Judas Priest klart ett av världens bästa Heavy Metal band. Grabbarna må inte längre vara 20 år gamla men pundus, kunskap & låtar. Det räcker jävligt jävligt långt.

Jag & lillebror fick varsin tröja med hos hem (med Testament), det får man aldrig missa vid en rock konsert! :-)

För att slut citera Chuk Billy i Testament: "Remember, Heavy Metal Forever!"


RSS 2.0