Fem magiska.

Det är antalet nya låtar vi är uppe i nu och som så gott är klara. Och de är för jävla bra! Egen kär? Så klart. Skulle ju vara ganska skumt om man inte tyckte om sin egen musik som man har skrivit. Hur som helst, vi alla i bandet är jäkligt nöjda med nya låtarna. Än så länge är inget datum spikad för att gå in i studion och lira in dem på riktigt. Jag hoppas att vi kommer att göra det hos en kompis till vår sångare Johan. Den snubben spelar för övrigt i ett av Sveriges mest kända Black/döds metal band. Så med andra ord, ingen nybörjare bakom spakarna. Och det är precis vad vi behöver denna gång tror jag. Än erfaren jäkel med metal i blodet som förstår exakt vilket sound vi vill få till. För ljudet är A och O. Låtarna finns, nu är det produktion som måste rocka något jävulskt hårt! Och blir det som jag tror och hoppas, ja då kommer ni få att höra en DENIED platta det slår gnistor om! More to come...

STÖD DENIED FRÅN HELLANDS VÄSBY!

 


Nya låtar - som rockar duktigt!

Fan, sitter o lyssnar lite på våra nya låtar som förhoppningsvis kommer att bli inspelade i en bra studio inom den närmsta tiden och jag måste säga att de är fan grymt jävla bra! Lovar att ingen kommer besviken på vad vi har fått till denna gång. Det blir svängigt, snabbt, tungt bla bla bla. Helt enkelt, det kommer att rocka satans hårt! Vi kommer att göra allt i vår makt för att det ska bli så bra produktion som möjligt. Det finns planer på att ta hjälp av kontakter vi har som kan grejen med att få till ett ultra fett metal sound. Som vanligt så är det ju som alltid en kostnads fråga, men tror nog att vi kan få till en bra deal. Vi får se vad det blir. Men, som sagt, Denied kommer att leverera hårdrock av bäst märke! Skriv upp det på mig!

STÖD DENIED FRÅN HELLANDS VÄSBY!

En av de stora har gått ur tiden - Ronnie James Dio

Julafton 1982. Nio år gammal och jag hade önskat mig bl.a. en platta med gruppen Dio och debut albumet Holy Diver. Då jag har världens bästa föräldrar så fanns skivan (på den tiden i formatet LP) så klart liggandes under julgranen. På denna musik skapelse finns några av mina favorit låtar igenom alla tider. Öppnings låten på plattan behöver knappast presenteras för dem som har den minsta koll på rock historien och jag kan en idag känna känslan i kroppen när riffet till titel låten kom farande över min då unga hårdrockar kropp. Vilket jävla riff! Så enkelt och så grymt jävla bra. Min kärlek till bandet och till, ja, den lilla mannen med den stora rösten var född. Ronnie James Dio. En kille med lungor av stål och känsla som 1000 sångare skulle dö för. Igår kom beskeded som jag var rädd för skulle komma. Kampen mot sjukdomen Cancer blev för svår och tog denna 67 årige mans liv. För ca 6 månader, eller det kanske t.o.m. var ännu längre tillbaka så läste jag om att något inte var som det skulle. Det brukar på tok för ofta sluta med att livet tar slut då denna sjukdom från helvetet har fått fast sina jävulska klor i en. Jag känner sorg i mitt rock hjärta över att veta att han Ronnie James Dio har lämnat livet på moder jord. Hoppas du får det bra i din egen himmel. Du är för evigt saknad av mig.

LEGENDEN LEVER FÖR ALLTID VIDARE - RONNIE JAMES DIO

Snart rullar allt som vanligt igen.

Yeah! I´m back! Men bara en snabbis. Ge mig en vecka eller två, sedan så är bloggen i full gång igen!
Som alltid - STÖD DENIED!

/Andy Roxx


Gamla hjältar släpper ny platta m.m.

Denna blogg blir inte så mycket om bandet. Nix pix, den ska handla om (m.m.) ett gammalt favorit band som snart släpper en ny platta efter ganska så många år som senast. Nämligen tyska Accept. Har man lite koll på dessa herrar så vet man legendariske front/sång mannen Udo Dirkschnider hoppade av för länge sedan och sjunger så klart inte på nya vaxet. Men lugn, ingen anledning att börja gråta för det. Tvärtom, den nya snubben bakom micken har en jävligt cool pipa. Låter en del som gamla U.D. himself fast med en egen touch. Jag har hört en låt från skivan och den är fan bra. Stenhård, rak jävla heavy metal! Inget tekniskt skit eller annat piss. Bara pure HM! Precis som det ska vara om ni frågar mig. Visst, jag gillar all form av hårdrock men mitt största hjärta ligger i "enkel" Heavy Metal. Där låten är viktigast. Inte vem som är bäst att lira eller så. Musik är fan ingen tävling. Det är passion det handlar om. Rock´n´roll! Fuck yeah! Det ska bli riktigt spännande att höra resten av skivan när den kommer ut. Tror att det är ganska så snart. För övrigt så tycker jag att det kommer väldigt lite bra plattor ut nu för tiden. Eller så kanske jag inte längre på samma sätt uppskattar ny musik nu när man håller på och skriver egen. Jag vet fan inte riktigt. Eller så var det kanske bättre förr? Bra fråga. Nåja, inte så noga. Bra musik talar alltid för sig själv. Annars så ser jag fram imot nya Nevermore som jag tror har release datum i Juni månad. Den kan bli cool om de nu inte har valt att bli för "hårda". Jag tror dock inte det. Men man vet aldrig. Satt i helgen och kollade lite video grejor på Youtube. Tittade bl.a. på gamla prylar med ett annat gammalt favorit gäng, Venom. Satan vad bra de va på 80-talet. Deras andra och mest kända skiva, "Black Metal" e fan hur jävla grym som helst. Absolut en topp 10 platta igenom tiderna. Har man missat den, ja då har man gjort bort sig ordentligt + bör inte kalla sig själv för hårdrockare! Hårda ord, dock dagens sanning! Lyssna på låtarna "Leave me in hell", "Don´t burn the witch", "Buried Alive, bara för att nämna några. Detta är kvalitets hårdrock!

RSS 2.0