Seven Deadly

Arbetet med nya plattan fortsätter enligt plan. Sju stycken låtar är hittills klara av tio tilltänkta och de som "saknas" är grundera färdiga på. Ska "bara" slipas lite i kanterna innan de sitter som en smäck! Vi är jävligt nöjda med det nya materialet. Det låter som Denied alltid har gjort fast ännu bättre. Framför allt har Johan´s fantastiska sång tagit oss ett par steg högre. Han sjunger fan som en jävla gud! Ibland när vi repar och han trycker på lite, ja då jävlar ramlar man nästan omkull! Falhberg rockar helt enkelt stenhårt! Med lite lite tur så KANSKE inspelning av platta nr 3 startar detta år. Just nu ligger fokus på att få till trummorna så bra som möjligt. Där har arbetet kommit en bra bit på vägen. Men, vi blir inte nöjda först det är helt perfekt. Enligt mig så är det den viktigaste delen av ljudet på en skiva. Trummorna bara måste smälla utav helvete! Finns inget värre än att höra en bra låt men där trumljudet suger satan. Då funkar det inte alls. Ett exempel, Metallica´s "svarta" platta från början av 90 talet som producent Rob Rock fixade till. Lyssna på trummorna där. Varje slag låter som om en bomb slår ner! Otroligt häftigt. Okej, vi kanske inte lär få till ett sådant sound men ganska så nära är inte helt omöjligt med dagens teknik. Den som längtar efter nytt material med oss, håll ut ett tag till. Lovar det kommer bli de bästa vi någonsin har gjort!


Studio Söndag.

Veckans sista dag brukar vara en bra att jobba med musik på. Denna Söndag inget undantag. Laguppställning i Studio RoXXX: Roxx, Rob & Chris. På menyn: Låt nr 7. Denna grej har vi hållit på med några veckor och efter denna afton så har den tagit form på allvar. För första gången på riktigt länge så kommer vi inom en snar framtid presentera en lugn och vacker sak. Johan som kom tillbaka från Japan för ett par dagar sedan gjorde tummen upp när han fick höra låten för första gången. Det ska bli otroligt kul att se vad han kan göra med sången. Får Fahlberg till den bra, ja då jävlar blir det åka av!

STÖD DENIED FRÅN HELLANDS VÄSBY!


Alla vägar bär till Pub Anchor.

Boka in datumet 25 Nov i kalendern. Vi har återigen fått äran att spela på Sveriges mest kända rockställe, Pub Anchor i Stockholm. Har nästan tappat räkning på hur gånger via har lirat där nu. Men jag tror att detta blir 8:e eller 9:e gången. Jag tar det som en stor komplimang att vi har kört där så många gånger under årens lopp. För hade vi sugit sten hårt så kan jag lova att vi inte att fått skicka upp våra fötter på deras scen. Vi kommer att börja hårdrepa med start nu på Söndag var att vara i absolut bästa form och leverera en jävla metal show den 25 Nov!


Ren jävla fakta!

Undra hur många konserter jag har sätt under årens lopp. Bra många är det iallafall. Allt från band som spelar på syltor till de stora drakarna som lirar på de största scenerna. En sak som är sant, DENIED skulle inte göra bort om vi fick vara med och leka på "riktigt". Lördags, senast. Var inne på klassika Hovet i Stockholm för att kolla in danska Volbeat (är personligen inte något super fan av dem). De gör en bra spelning, dock så ger jag deras basist minus poäng då han såg ut att passa bättre i ett cover band som lirar Gyllene Tider covers på någon after beach tillställningen. Nåja, det är inte dem som gör mig sne. Det kommer nu: FÖRBANDEN! Fan, okej, Entombed ska jag inte lägga någon kraft på att såga. Jo förresten, lite. En av gitarristen mosade på alldeles för lite! Spelar man svängig metal ska man satan i mig visa det också! Det får inte vara lugnt en sekund!. Okej, alla kan inte vara ett vild djur på scen, men minus blir det till snubben (kan inte namnet, men långt hår hade han). Det första förbandet denna kväll tror jag var fyra killar från andra sidan Öresund. Inte den blekaste om namnet = tur för dem... Alltså, som jag brukar säga och har sagt 1000 gånger tidigare: Vi kanske inte heller är "världens bästa band" men vi slår fan bra många på fingrarna! De "fyra" Carlsbergs drickande lirarna hade vi "dödat"! Snubben kunde inte sjunga, resten av bandet en scen närvaro lika med absolut noll. Ändå står de på en jävligt stor scen och får visa upp sig. Det gör mig förbannad! Faktiskt. Avundsjuk? Nej, det är jag fan inte. Men jag önskar att vi kunde få chansen en dag, på fet scen, inför en stor publik och visa att Heavy Metal från Hellands Väsby inte går av för hackor!

STÖD DENIED!
Höst Mörker.

Sommaren slut för länge sedan. Känns som om den bara flög förbi. Pang så var den slut! Men men, hösten som är på ingång ordentligt är en skön årstid också. Framför allt kan man sitta hemma och skriva musik utan att behöva få dåligt samvete för att man inte tar vara på tiden ute i dagsljuset. Faktum är att de flesta av mina bästa grejor är gjorda i "mörkrets namn". Med det behöver man inte säga att musiken blir "kolsvart" för det. Absolut inte. Kan lika väl bli "glada" grejor som kommer ur händera som något annat. Just nu jobbar jag med en låt som har både ljus o mörker i sig. Det bästa av två världar kan man kanske kalla det för. Grunderna är jag jäkligt nöjd med. Chris o Dolls har hört det som finns en så länge och minerna pekar rakt upp. Härligt. Det ger mig ännu mera kraft så här i min svarta lilla rock håla och samtidigt gå in i skapelse världen och trycka ur mig ännu mera bra musik.

STÖD DENIED från Hellands Väsby!
RSS 2.0