Veckans band på www.rocksverige.se

En cool grej, vi blev för någon vecka sedan utnämnda till "Veckans band" på den Svenska websidan www.rocksverige.se. Kolla in länkan nedan, eller så har ni texten här nedan.

P.S. Det är klart "roligare" att använda länken då det finns bild m.m.

http://rocksverige.zitiz.se/2012/03/28/veckans-band---denied__60777

Denied bildades i Upplands Väsby, i utkanten av Stockholm, 2003 av Andreas Carlsson. Hängiven tung, men samtidigt melodisk, metal ville han som en sann visionär göra något med sin dröm om att skapa Bandet med stort B.

Bandet spelade in sin första demoplatta 2005, plattan hette ”Seven Times Your Sin” och den blev en lokal succé och fick lite tid i etern och en del gig som följd, mest i Stockholmsområdet. Ett par av deras låtar lirades också lite i radioprogrammet Rock-klassiker.
I september samma år genomgick Denied sin första förändring i line-upen när bassisten Robert Stellmar och trummisen Pete Dolls rekruterades.

2006 började bandet öva in nytt material. De nya låtarna visade upp ett tyngre och starkare sida än tidigare.
Efter två år av inspelningar såg bandets andra demoalbum "New Army For The Old Revolution" dagens ljus i slutet av 2008. För att fira detta hölls ett releaseparty i deras hemstad Upplands Väsby, där de gav 600 fans en show de sent skulle glömma.

Bandet har ett välförtjänt rykte om att vara en utmärkt liveakt från sina föreställningar på olika rockklubbar i Stockholmsområdet. Under åren har Denied varit support till band som Dream Evil, Sister Sin och Entombed bland andra. Deras förmåga att få publiken med sig i sin intensitet har blivit ett varumärke för Denied.

Under 2009 presenterade Denied stolt sin gamle vän Johan Fahlberg (från tyska Jaded Heart) som sin nya vokalist och i november anslöt sig Chris Vowden (ex OPETH), gitarrist, till bandet. I maj 2011 bandet skildes bandet och basisten Robert Stellmar åt. Fredrik Isaksson (ex. Therion och Grav) anslöt sig till bandet som ny basist i juni 2011. Med Johan som sångare var de med på Sweden Rock Magazines samlingsplatta för ett par år sedan med låten Seven Times Your Sin.

I november 2011 startade bandet processen att spela in nya låtar till en ny release under 2012. Mixningen kommer att hanteras av den hyllade musikern Fredrik Folkare från svenska Unleashed Metalers.

Via telefon får jag kontakt med Andreas, gitarrist och grundare av Denied. Så fort jag fått honom på tråden bubblar han av glädje, och det hörs att musik och framförallt Denieds musik ligger honom fruktansvärt varmt om hjärtat.

Vem/vilka skriver text och musik?
Det är jag själv som skriver 95% av musiken och Chris Vowden är den som skriver texterna sen han började i bandet.
Själv är jag oskolad musiker och Denied är mitt första band, medan övriga medlemmar är allt annat än duvungar i sammanhanget.
(Jag kan bara hålla med för i bandet finns stor kompetens och många års erfarenhet.)

Kan du berätta lite om de byten av bandmedlemmar som varit?
Oavsett hur vi fungerat ihop och oavsett varför vi gått skilda vägar, kan det vara svårt att skiljas. Nu känns som att samtliga positioner i Denied är fyllda av rätt person Nu känns det rätt, vi är som en stor familj med lika knäppa killar som har samma mål. Nu har vi hittat hem.

Berätta om plattan ni jobbar med.
Är inte så mycket jag kan berätta. Det kommer att vara 10 låtar på den, en del nyskrivna och ett par från våra demoplattor, men med nya arr så de passar Denied som vi vill låta idag. 9 av 10 låtar är klara. En ballad kommer nog att finnas med, men inte en smörig ballad utan en som är lugn och stark. Det blir raka låtar med starka refränger, 2-3 låtar med dubbelstamp och en som har Candlemass-ådran. Jag är nog själv vår största kritiker och vissa ändringar kommer nog innan vi är helt klara med plattan.

Kommer plattan att släppas i fysisk form eller digitalt?
Den kommer att släppas digitalt. Jag själv gillar att hålla plattan i handen och vi kommer att släppa den i fysisk form med, på ett eller annat sätt. Skivbolag och management är inget vi har klart i nuläget.

Hur gick de gamla demoplattorna?
Av Seven Times Your Sin gjordes och såldes 500 ex, av The New Army For The Old Revolution gjordes och såldes 1000. De enda exen vi har kvar är mer eller mindre de vi behållit för våra privata skivsamlingar.

När släpper ni plattan?
Svårt att säga, om jag säger under sommaren om inget strular så känns det inte helt orimligt i alla fall.

Några inplanerade gig?
Det är väldigt lågprioriterat just nu. När plattan är klar ska vi börja boka runt om i landet och kanske i övriga Europa.

Jag tackar Andreas och vi lägger på. Det slår mig vilken enorm glädje och tillförsikt jag hört under samtalet, och varför inte? Allt talat ju för Denied, det enda som fattas är att fler får en chans att upptäcka deras musik.


Rocksverige.se tackar Denied och speciellt Andreas Carlsson som lovade att återkomma närmare releasen med mer gott att stoppa i hårdrocks-påsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0